Program Matra - Proiectul “ Tineri pentru tineri, prin proiecte, pentru comunitate”
- septembrie 2007- aprilie 2008
- coordonator Mihaela Diaconescu
- finantare in valoare de 1000 Euro, in cadrul Proiectului european :” Children and Youth as Builders of Civil Society in Romania”. In cadrul acestui proiect european , se deruleaza programul “Instruire si sprijin in dezvoltarea abilitatilor de viata”, implementat de FDSC in parteneriat cu International Child Development Initiatives (ICDI) din Olanda, in perioada 2005-2008 . Proiectul este finantat de Guvernul Olandez prin Programul MATRA.
Obiectivul general a fost initierea a 28 de elevi in managementul proiectului , cu scopul de a sprijini initiativa acestora de a dezvolta proiecte, in beneficiul comunitatii educationale si al comunitatii locale largite.
Obiectivele specifice:
• Formarea a 28 de elevi – resursa pentru managementul proiectului
• Initierea de proiecte in sprijinul copiilor si tinerilor din comunitate , de catre elevii-resursa in managementul proiectului
In cadrul proiectului, a avut loc Workshopul ” Problemele tinerilor, solutii de la tineri”, la care au participat consilierul educativ si elevi din 17 scoli generale din nordul judetului. Elevii au prezentat
nevoile educationale identificate in scolile lor.
Elevii resursa pentru managementul proiecului au elaborat proiecte pentru patru scoli generale; in urma jurizarii proiectelor a fost declarat castigator, proiectul: „ Gandeste liber, actioneaza creativ, bucura-te de timpul tau liber!” , profesor: Vlasceanu Veronica, pentru Scoala Magura. Elevii din aceasta echipa sunt: Stanescu Alexandra, Nicolaescu Victoria, Iugulescu Andreea, Simion Theona, Murgu Cristina, Tanase Larisa, Fratila Alma, Hosszu Clara Beatrice, Bratu Loredana, Mocanu Lacramioara .
Anul trecut am primit vizita reprezentantilor finantatorilor proiectului „ Tineri pentru Tineri, prin proiecte, pentru comunitate” si anume: d-na Diana Berceanu, coordonator proiect, Viorelia Ciuciur, asistent de proiect si d-nul Rutger van Oudenhoven, coordonator ICDI Olanda. Acestia au asistat la o sesiune de formare de tip EVF realizata de elevii voluntari din liceu si definiti ca grup tinta in acest proiect. Au participat directorii liceului, prof. Simona Abramescu si Tamara Iscru, coordonator Tineri pentru Tineri, filiala Dambovita si trainer in programul finantat de FDSC si ICDI.
Spring Day in Europe - liceul a participat la acest proiect european in anii 2004, 2005 ,2006 , 2007 si 2008.
Agenda EU/RO - proiect derulat in perioada 2006-2007 si 2007-2008 , finantat de Ministerul Integrarii Europene si Uniunea Europeana .
“Programul “ Problem solving for better health “ s-a finalizat cu proiectul „Efectele fumatului la vârsta adolescenţei şi la maturitate” aplicat în liceu pe parcursul unui an şcolar: 2002-2003. Proiectul a urmat seminarului organizat de Andrea Foundation, Children’s Net Foundation, Dreyfus Health Foundation , la care a participat profesor Mihaela Diaconescu . Proiectul a cuprins doi profesori şi peste 100 de elevi.
Proiectul “ Intarirea capacitatii financiare a ONG-urilor din Romania” finantat prin Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe.
In vederea accesarii fondurilor structurale si a intelegerii noilor mecanisme de finantare, Mihaela Diaconescu a participat in octombrie , la cursul competitional “ Politica de coeziune a Uniunii Europene si instrumentele sale financiare” organizat de FDSC in cadrul proiectului “ Intarirea capacitatii financiare a ONG-urilor din Romania” finantat prin Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe.
Programul e-Twinning al Uniunii Europene
Scoala s-a inscris in programul eTwinning al Uniunii Europene , care faciliteaza legaturi dintre scoli prin intermediul internetului.